NU
AW & Ölprovning med Oppigårds
16 Oct 2024 18.00 MagasinetÖlproducenten Oppigårds från Hedemora kommer till Magasinet Mat & Bar och ställer till med en läskande provning i höstmörkret
Magasinet Mat & Bar presenterar After Work & Ölprovning med Oppigårds! Hedemoras stolthet inom sin genre – det vill säga öl i alla dess smaker, besöker restaurangen den 16 oktober för att tillsammans med Magasinet Mat & Bar bjuda in er till en läskande provning!
Under kvällen avsmakas sex stycken öler som presenteras av Oppigårds. Restaurangen bjuder även på enklare tilltugg som passar till drycken, och som avslutning på provningen serveras en sorbet som är tillagad av Skedvi Mejeri och är bland annat gjord på Oppigårds öl New Sweden.
Förutom allt detta delar Oppigårds sin historia från hobbyverksamhet till ett väletablerat hantverksbryggeri från Dalaskogarna och det kommer självklart finnas tillfälle för frågor.
Ölprovningen med Oppigårds den 16 oktober blir den första inom Magasinet Mat & Bars nya koncept AW & Provning som vi kommer fortsätta med under hösten. Håll utkik efter fler spännande provningar!
Kort om Oppigårds bryggeri
“När du dricker en Oppigårds kan du vara säker på att den är brygd och buteljerad i bryggeriet i Ingvallsbenning. Ingen annanstans!” – Björn Falkeström, grundare och styrelseledamot.
Ungefär sedan millennieskiftet har Oppigårds producerat öl på gården med samma namn i Hedemora. Här växte Björn upp och gården har gått i generationer inom släkten Falkeström sedan åtminstone tidigt 1700-tal.
Oppigårds öler kännetecknas av jämn och hög kvalitet och bryggeriet är kanske mest känt för sorterna Indian Tribute, Amarillo, New Sweden och Sveriges mest sålda jul-ale – Oppigårds Winter Ale. Med sina drygt 20 år i ölbryggarindustrin har Oppigårds hittat hem i många ölälskares hjärtan (och munnar) och är idag ett av Sveriges största hantverksbryggerier.
Som ett av få bryggerier har Oppigårds investerat i och driftar ett eget reningsverk. Allt vatten som lämnar bryggeriet håller nära nog drickskvalitet. Bryggeriet belastar sin omgivning med syreförbrukande material som ryms i två tioliters hinkar på ett år. Det är 100 gånger mindre per liter producerad öl jämfört med de ledande aktörerna på marknaden.
Köp din biljett här